Hem ¦ Släktföreningen ¦ Styrelsen ¦  Släktingars Intranät


Hem

  Släktföreningen

Anfäder

Släktmöten

Nyheter

Galleri

Julbrevet

Styrelsen

Efterlysningar

Kalender

Ordlista sjukdomar

Ordlista militaria

Länkar


Om Cookies /
©

Släktingars IntranätSläktföreningen
Den 13 och 14 juli 1946 bildades Släktföreningen Karlström på Norlunda, Vretstorp av ättlingarna efter Carl Johan Karlström och dennes maka Fredrika som var boendes i Höga, Viby, Örebro län.

Släktföreningen Karlström har idag cirka 500 medlemmar.

Släktnamnet
Carl Johan och hans syskon, Maria Stina, Jan Erik, August, Lars, Beata och August antog släktnamnet C A R L S T R Ö M någon gång under mitten på 1800-talet. I skrifter från 1800-talet skrevs namnet som Carlström med C, men av någon anledning skrivs det med K idag. Barnens far hett Carl Magnus Henriksson och från Carl Magnus stavning av sitt förnamn kan man tolka att namnet stavades till en början med C som exempelvis Carls-son eller Carls-dotter. Forskning pågår vart C tog vägen, troligtvis är det någon myndighetsperson som skrivit fel och sedan har det felet hängt med genom tiden.

Varför släktförening?

Idén till det första släktmötet och bildandet av föreningen kom från Ragnar Karlström i Göteborg. Det första släktmötet hölls i Viby 1946 och då bildades en styrelse och riktlinjer drogs upp för släktföreningens verksamhet. Det beslutades att släktmöten skulle hållas vart femte år, att jubilarer skulle uppmärksammas och att avlidna skulle hedras av släkten. Det bestämdes också att ett julbrev skulle skickas ut till medlemmarna och att ett släktregister skulle upprättas.

Släktogram.
Ett släktogram har utarbetats av styrelsen och illustrerats av Kerstin Lindström i Örebro. Det skickas till medlemmar som fyller jämna tiotal är från 20 år och framåt. Från 75 vart femte år.

Julbrev.
Julbrev med hälsningar och nyheter från släkten har sänts ut i december varje år sedan föreningen bildades.

Mer information finns på intranätet!

 


Nyheter

2013-06-16
Carl Johan och Fredrikas anfäder uppdaterade.
Läs Mer Här!

2013-06-15
Släktföreningen önskar alla en riktigt Trevlig sommar!
Läs Mer Här!


 
     

Copyright Släktföreningen Karlström 2008-2011 © www.karlstrom.info